Elképesztő, 15,7%-os piaci részesedéssel vezeti a magyarországi újautóeladásokat a Toyota – Toyota Kovács

Minden hatodik Magyarországon gazdára találó új autó Toyota: az év első két hónapjában 3313 darab talált gazdára a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon, ami hihetetlen, 15,7%-is piaci részesedést jelent. A személyautók és a haszongépjárművek piacát külön-külön vizsgálva az előbbin még ennél is magasabb, 15,9%-os részesedéssel őrzi első helyét, míg utóbbin 14,3%-al a második helyre lépett előre a környezetbarát japán autógyártó.

Február végéig nem kevesebb, mint 3313 új Toyota talált gazdára Magyarországon, amiből 2871 darabot tettek ki a személyautók és 442 darabot a haszongépjárművek. A környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autói révén évek óta sikert sikerre halmozó japán autógyártó eladásai az év első két hónapjában 63%-al haladták meg a második legnagyobb darabszámban regisztrált márka eladásait. A személyautó piacot külön vizsgálva ennél is nagyobb, 91%-os a Toyota előnye, azaz csaknem kétszer annyi új Toyota személyautót regisztráltak eddig idén, mint a sorban következő második márkából.

Több, mint 50%-al bővülő Toyota forgalomba helyezés

A Toyota értékesítések az előző év azonos időszakához képest is rendkívüli dinamizmust mutatnak: nem kevesebb, mint 53,1%-val több új Toyota talált gazdára eddig idén, mint tavaly ilyenkor, aminek köszönhetően a márka piaci részesedése 2,6 százalékponttal, 15,7%-ra nőtt az egyébiránt 5%-al bővülő teljes magyarországi új személyautó és kishaszongépjármű piacon. Ez azt jelenti, hogy a Toyota eladások több, mint tízszer gyorsabban növekedtek, mint a piac.

A Lexus is dinamikus növekedést ért el

A japán autógyártó prémium márkája, a hazánkban közel 100%-ban környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autókat, plug-in hibrid elektromos autókat és akkumulátoros elektromos autókat értékesítő Lexus is komoly fejlődést könyvelhetett el: február végéig 164 új Lexus talált gazdára Magyarországon, ami a teljes személyautó és kishaszongépjármű piacon 0,8%-os , a teljes személyautó piacon pedig 0,9%-os piaci részesedést jelent, 28%-al bővülő regisztrációval. Ezzel a Lexus értékesítések bővülése hatszorosa lett a piaci bővülés ütemének.

Izgalmasan alakult a legkedveltebb Toyota modellek sorrendje

A 2022-ben a világ legnépszerűbb kisautójának bizonyuló Yaris hagyományosan az egyik legkedveltebb Toyota modellnek számít Magyarországon, ami ezúttal sem volt másképp: 570 darabos eladással a legnépszerűbb Toyota volt február végéig hazánkban, ami a márka magyarországi eladásainak 17%-át jelenti. A második helyen azonban, mindössze egyetlen darabbal lemaradva, 569 darabbal a Yaris Cross áll, jól mutatva a márka népszerűségét a kisautó kategóriában. A harmadik helyen az idén ősszel új generációval érkező, ám még mindig elképesztően friss C-HR áll, 435 darabbal, míg az évek óta a világ legnépszerűbb autójának számító Corolla 399 a negyedik legkelendőbb Toyota modell eddig idén hazánkban. A sort a Hilux követi 330 darabbal, majd a világ legkelendőbb SUV-ra (és második legnépszerűbb autója), a RAV4 követlezik 265 darabbal, de látványos a vadonatúj Corolla Cross által elért 238 darabos regisztráció is.

Az NX messze a legkedveltebb Lexus modell A prémium piacon ötödik pozícióját őrző Lexus kínálatának legkedveltebb darabja továbbra is az NX 87 darabos eladással, ami a japán luxusautómárka magyarországi eladásainak 53%-át jelenti február végéig. A sorban az RX követi 35 darabbal, míg a harmadik és a negyedik legkedveltebb Lexus az UX és az ES 22 illetve 17 darabbal.