2023. június 26-án leplezi le a Toyota a vadonatúj C-HR-t – Toyota Kovács

Nem túlzás azt állítani, hogy a Toyota C-HR a környezettudatos japán autógyártó új, páratlanul sikeres korszakának szimbóluma: a 2016-ban bemutatott modell valósággal berobbant a piacra, és nem lehet túlbecsülni a szerepét a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtás trendivé tételében és széleskörű elterjesztésében. A Toyota most vadonatúj generáció leleplezésével igyekszik újra lenyűgözni az autókedvelőket, és elérni azt, hogy 2023 ’a Toyota C-HR éve’ legyen.

Mintegy hét évvel ezelőtt, a Toyota jó értelemben véve sokkolta az autókedvelő közönséget az új C-HR bemutatásával: a szakértőktől az autóvásárlókig sokakból váltott ki lelkes hitetlenkedést, hogy a koncepcióautóként rendkívül látványos, futurisztikus és merész formavilágú autó szinte változatlan formában jelenik majd meg az utakon. Az előzménymodellnélküli kompakt crossover ráadásul az első Toyota modellek egyik volt, amely a Prius, az Auris és a RAV4 után megkapta a környezetbarát, városi forgalomban akár 50-80%-ban tisztán elektromos közlekedést lehetővé tévő öntöltő elektromos meghajtást, amelyet az ügyfelek az első perctől kimagasló, 60-70%-os arányban rendeltek a modellhez Európa- és világszerte. A márka számára minden korábbinál több új ügyfelet hozó, számos a Toyota által eddig el nem ért autóvásárlót megszólító C-HR így elmaradhatatlan érdemeket szerzett a hibrid meghajtás és a környezettudatos szemlélet népszerűsítésében. Mindez visszaköszönt az eladási számokban is, amelyek minden előzetes várakozást megdöntve hamar a Toyota egyik legkedveltebb modelljévé avatták a C-HR-t.

Sokan féltették is az azóta már egy jól sikerült modellfrissítésen is átesett C-HR-t: hogyan lehet hozzányúlni egy ennyire jól sikerült, és 7 évvel bemutatása után is frissnek ható modellhez úgy, hogy az ne kontraproduktív legyen. A tavaly decemberben a vadonatúj C-HR előhírnökeként bemutatott Toyota C-HR Prologue Concept azonban eloszlatta a kételyeket: a Toyota dizájnereinek ismét sikerült szintet lépniük, ráadásul az is kiderült, hogy az új generációs modell immár a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos meghajtása mellett a világ legfejlettebb plug-in hibrid elektromos meghajtásával is elérhető lesz.

Most már csak egy a kérdés: vajon az új generáció esetében is meg tudja ismételni a Toyota a hét évvel ezelőtti bravúrt: az új sorozatgyártott modell is ilyen elképesztően közel áll-e majd a koncepcióautóhoz. A kérdés megválaszolására már nem kell sokat várnunk: a japán autógyártó 2023-án tartja a vadonatúj C-HR világpremierjét. Ezen a sokak által várt eseményen mutatkozik be a kifinomult kompakt SUV-t, amely izgalmas formákat és fejlett technológiákat vonultat fel. A Toyota megosztott egy teasert is, kis ízelítőt adva ikonikus modelljének újragondolt változatáról.