RAV4 Plug-in Hybrid – Toyota Kovács
Model overlay
LETÖLTÉSEK ÉS ALKALMAZÁSOK Árlista Katalógus Ajánlatkérés Tesztvezetés Konfigurátor

Mindenből a legjobbat

A RAV4 Plug-in Hybrid hatékonyan ötvözi eddigi legerősebb hibrid technológiánkat és a hatékony EV-hajtást, hogy Ön még messzebbre és még tisztábban autózhasson. A kifinomult forma kettős erőforrást rejt: negyedik generációs hibrid technológiánkat és nagy kapacitású lítiumion akkumulátorunkat, amelyek azonnali, élvezetes gyorsítást és élvonalbeli hatótávolságot biztosítanak.

Tiszta erő

Az erőteljes, dinamikus és remekül irányítható RAV4 Plug-in Hybrid olyan teljesítményt nyújt, ami ritkaság a kategóriában. A 2,5 literes Hybrid Dynamic Force hajtás lehengerlő, 306 lóereje mellett az intelligens összkerékhajtási rendszer (AWD-i) stabil tapadást biztosít, így az autó mindössze 6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára.

Elegáns és tágas

A RAV4 Plug-in Hybrid stílusos kabinja tökéletesen illik a zajtalan és élvezetes teljesítményhez. A sportos bőrülések és a nagyméretű panoráma tető kellemessé varázsolják az utazást a tágas és kifinomult utastérben, az 520 literes csomagteret pedig – amiből alig foglal el helyet az akkumulátor – könnyű a pillanatnyi igényekhez alakítani.

RAV4 Plug-in Hybrid galéria

Plug-in Hybrid elektromos hajtás GYIK

Mi a különbség a hibrid és a plug-in hibrid modellek között?

A hibrid és a plug-in hibrid modell is ugyanazt a már bizonyított Toyota Hybrid Synergy Drive technológiát használja, egy lényeges különbséggel.

A Toyota plug-in hibrid modellekben egy jóval nagyobb teljesítményű akkumulátor kapott helyet, amelynek köszönhetően az elektromos hatótáv akár 75 kilométer. A plug-in változatok külső energiaforrásról is tölthetők, mint például háztartási konnektorról, fali töltőről vagy nyilvános töltőről. Habár minél sűrűbben tölti az autóját, annál inkább ki tudja használni annak hatékonyságát, a Toyota plug-in hibrid modellek lemerült akkumulátorral is használhatók hibrid üzemmódban.

Hibrid üzemmódban minden hibrid Toyota észrevétlenül képes váltani a kétféle erőforrása között, melyek a hatékony benzinmotor és az intelligens öntöltő hibrid akkumulátor Ez pedig nagyfokú rugalmasságot biztosít, különösen hosszabb utak esetén.

Amellett, hogy hatékony, élvezetes is vezetni?

A RAV4 Plug-in Hybrid játékosan gyors reakcióideje és ereje valódi vezetési élményt kínál. A 0-100 km/órás sprintet mindössze 6 másodperc alatt képes letudni, köszönhetően a figyelemreméltó tapadásának és 306 lóerős összteljesítményének.

Az átlagos, belső égésű motorral szerelt autókkal szemben jóval alacsonyabb széndioxid-kibocsátást és fokozottabb hatékonyságot biztosító RAV4 Plug-in Hybrid kiemelkedően alacsony üzemanyag-fogyasztással büszkélkedhet (22 széndioxid-kibocsátás / 1 literes kombinált fogyasztás). Mindezeken felül a RAV4 Plug-in Hybrid az utánozhatatlan elektromos autózás minden előnyét képes felvonultatni, kezdve az azonnal ébredő nagy nyomatéktól a teljesen csendes utastérig.

Milyen messzire juthatok el egy teljes feltöltéssel, és használhatom kizárólag elektromos módban az autót?

Elektromos üzemmódban károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedhet bárhol. A RAV4 Plug-in Hybrid kombinált elektromos hatótávolsága 75 kilométer, ami városi körülmények között akár 98 kilométer is lehet.

Elektromos üzemmódban padlóig nyomva a gázpedált egészen 135 km/óráig gyorsíthat.* A tisztán elektromos hatótávolságnál nagyobb utak megtételének érdekében a RAV4 Plug-in Hybrid észrevétlenül képes hibrid üzemmódba kapcsolni és kombinálni a benzines erőforrásból és az út közben visszanyert energiából származó erőt.

*Megfelelő töltöttségi szint szükséges hozzá

Hol tölthetek?

Háztartási konnektor

Feltöltheti RAV4 Plug-in Hybrid modelljét háztartási áramforrás segítségével. (10 A).

Fali töltő

Gyors, megbízható és kifejezetten erre a célra tervezett töltés a fali töltőkkel* lehetséges.

*Forduljon a márkakereskedéséhez, amennyiben fali töltőt is szeretne beszerezni autója mellé.

Nyilvános töltők

Csatlakoztassa autóját bármely nyilvános gyorstöltőhöz az utcán vagy a kijelölt helyeken. Iratkozzon fel a Toyota Charging Network szolgáltatásra is a MyT alkalmazáson keresztül, hogy könnyen elérje a közeli töltőállomásokat.

Mennyi ideig tart egy teljes feltöltés?

Háztartási konnektor

A teljes töltési idő 7,5 óra*. A töltés ütemezésével csökkentheti a költségeket, amennyiben az éjszakai vagy a csúcsidőn kívüli áram olcsóbb.

Fali töltő

Amennyiben otthonában külön fali töltőt telepít a hozzá járó kábellel, az optimális töltésnek köszönhetően akár 2,5 óra* alatt teljesen, biztonságban feltöltheti autóját. A MyT alkalmazás segítségével ráadásul távolról is irányíthatja és felügyelheti a töltést.

Nyilvános töltők

Az autó csatlakoztatható nyilvános töltőhöz is, amelyen keresztül – akárcsak a fali töltő segítségével – 2,5 óra alatt érhető el a teljes töltöttség. A MyT alkalmazás megmutatja a teljes töltöttségig hátralévő időt is, ami nyilvános töltő használatakor különösen hasznos lehet.

* 0-ról 100 százalékra

Hogyan tudom a lehető legtöbbször elektromos üzemmódban használni az autót?

Töltsön amilyen sűrűn csak tud

A mindennapos töltés segítségével a lehető legtöbbet hozhatja ki autójának elektromos képességeiből.

Vezessen kiegyensúlyozottan

Vezetési stílusának optimalizálása javítja autójának elektromos hatékonyságát, és minden utazás során kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani.

Regeneratív fékezés

A fékezésből származó mozgási energia visszanyerése tölti az akkumulátort és intuitív módon lassítja az autót, akárhányszor csak leveszi a lábát a gázpedálról.

Melegítse elő az utasteret

Élvezze mindig a tökéletes hőmérsékletet a távvezérlésű klimatizálásnak köszönhetően. Amikor a jármű még töltőn van, indulás előtt hűtse le vagy melegítse fel autóját anélkül, hogy azzal az akkumulátor teljesítményét csökkentené.

Lemerült akkumulátorral is tovább használható a PHEV modell?

A rendszeres töltés lehetővé teszi, hogy teljes mértékben ki tudja használni az elektromos autózás előnyeit, beleértve az alacsonyabb károsanyag-kibocsátást és a kedvezőbb üzemeltetési költségeket. Mindaddig azonban, amíg a járműben van üzemanyag, a RAV4 Plug-in Hybrid lemerült akkumulátorral is tovább használható hibrid üzemmódban.

Mennyi időre tervezték a RAV4 Plug-in Hybrid akkumulátorát?

A Toyotánál minden akkumulátort az autó teljes élettartamára tervezünk. Minden akkumulátorra 5 év/ 100.000 kilométer* garanciát biztosítunk, és az éves hibrid állapotfelméréssel akár 10 évre növelheti az akkumulátor gyári támogatását.

* Amelyik előbb bekövetkezik

Kínálatunk

A kínálat jelenleg nem elérhető.