Jelenlegi hely

Híreink

A 14. Toyota Álomautó rajzverseny győztesei
2020-07-28 09:14
Idén 14. alkalommal rendeztük meg a már hagyománnyá vált rajzversenyünket, amelynek keretében „a jövő álomautója” témában vártuk a gyerekek alkotásait.
Fotó: Toyota
2020-07-24 15:58
A vadonatúj Toyota GR Yarisról valóban nem túlzás azt állítani, hogy a Rally Világbajnokság tüzében kovácsolták: a vérbeli, 260 lóerős, négykerekes sportautóban sűrűsödik össze a WRC-be 17 év kihagyás után visszatérő, azóta pedig már egy konstruktőri és egy egyéni világbajnoki címet is behúzó, és az idei szezonban is élen álló Toyota elmúlt éveinek valamennyi tapasztalata, ráadásul ez a modell szolgál majd az autógyártó új WRC versenyautójának homologizációs alapjául is. Éppen ezért az immár Magyarországon is rendelhető sportautó 11.650.000 Forintos induló ára kifejezetten meggyőzőnek számít, különösen az elképesztően gazdag alapfelszereltség ismeretében. A sportautóhoz a Toyta ráadásul vadonatúj 1,6 literes, háromhengeres 260 lóerős turbómotort fejlesztett, így a különleges, áramvonalas és könnyű karosszériának köszönhetően elképesztően jó, 4,9 kg/lóerő tömeg/teljesítmény arányt értek el, ami szintén külön a GR Yarishoz fejlesztett kis tömegű GR-FOUR összkerékhajtással kombinálva kiemelkedő menettulajdonságokat tesz lehetővé.
Fotó: Toyota
2020-07-24 14:22
A Toyota első, akkumulátoros elektromos hajtású dobozos áruszállítója idén ősszel, Skandináviában debütál majd. Az eltérő felhasználói igényeket kielégítve az autó kétféle lítium-ion akkumulátorral lesz kapható, és nulla károsanyag-kibocsátású hatótávolsága eléri a 330 kilométert. A PROACE Electric rakodótere a nagy sikerű hagyományos meghajtású testvérmodellhez képest egyáltalán nem csökken, az autó hasznos teherbírása 1275 kg, a vontatható tömege pedig 1 tonna. Az akkumulátoros elektromos Toyota PROACE praktikus, egyszerű töltést kínál majd: az 50 kWh kapacitású akkumulátor mintegy 30 perc alatt tölthető fel 80 százalékra egy 100 kW teljesítményű töltőállomáson. Mindehhez a professzionális felhasználást nagyban segítő gazdag felszereltség tárul majd, a kimagasló fokú biztonságról pedig a fejlett Toyota Safety Sense aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszerek gondoskodnak majd. A jövőben megjelennek majd a Toyota PROACE Electric kínálatában a CrewCab, az önjáró alvázas és a személyszállító változatok is. Arról, hogy a modell mikor lesz elérhető Európa többi részén, így például Magyarországon, a Toyota későbbi időpontban igért tájékoztatást.
Fotó: Toyota
2020-07-24 09:17
A tavaly 17 év után feltámasztott sportautólegenda Toyota GR Supra mostantól egy kisebb vadonatúj 2,0 literes motorral is megrendelhető, az alig több, mint 17 milliós induló ár pedig alaposan felkavarhatja az állóvizet a sportautó szegmensben. A GR Supra sportautós értékeit a 2.0 literes motor is maradéktalan, letisztult formában őrzi meg, miközben a kisebb, könnyebb erőforrás még menetdinamikai előnyöket eredményez: akár 100 kilogrammal csekélyebb menetkész tömegnek köszönhetően az autó még agilisabb lett.
Komolyan erősítette piaci pozícióját Európában a Toyota és a Lexus
2020-07-23 16:11
Az év első hat hónapjában a koronavírus gazdasági hatásainak következtében 22,8%-al visszaeső kivonásoktól tisztított magyarországi újautó piacon a Toyota 16,1%-os, a Lexus pedig 5,2%-os növekedést tudott elérni. Ezzel a Toyota gyakorlatilag történelmet írt idehaza: a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modelljeiről ismert japán autómárka ugyanis 6434 új autó értékesítésével, 11,9%-os piaci részesedéssel az első helyen végzett az első félévben a gyártók rangsorában hazánkban, amire korábban még nem volt példa. A Lexus szintén történelmi, 6,2%-os piaci részesedéssel az ötödik helyen áll a kivonásokkal tisztított prémium magyarországi prémium piacon. Európai szinten abszolút értékben növekedni ugyan nem tudott japán autógyártó, de a piacnál is így sokkal jobban teljesített, jelentős mértékben javítva piaci részesedését. A Toyota Európa az év első hat hónapjában 424.862 darab járművet értékesített, ami ugyan ami 26,5%-os visszaesést jelent, de még így is sokkal kedvezőbb a piaci átlagnál, ami 36%-os csökkenést mutat. A gyártó európai piaci részesedése így 0,8 százalékponttal 6,1% százalékra nőtt, ami a Toyota és Lexus hibrid modellek iránti erős keresletnek köszönhető. A második félév tekintetében bíztató lehet a vállalat számára, hogy gyárai és márkakereskedői – az új egészségügyi és biztonsági előírások betartása mellett – immáron újra teljes kapacitással működnek.
Fotó: Toyota
2020-07-21 14:48
A kombi és a ferdehátú után az alsó-középkategóriás Toyota Corolla négyajtós karosszériaváltozata is megkapja a GR Sport kivitelt. Ezzel új európai piacokon jelenik meg a Toyota sportos kompakt modellje.
Megújul a Toyota vizuális megjelenése
2020-07-20 10:55
Az autóipar fennállása óta a legnagyobb átalakuláson megy át az elmúlt és a most következő néhány évben, amelyre válaszul a világ vezető autógyártója, a Toyota jövőképében a világ vezető mobilitási szolgáltatójaként definiálta magát. Ezt a változást fémjelzi a Toyota most debütáló új vizuális megjelenése is, amely abba a digitális korszakba vezeti a vásárlókat, ahol a mobilitás a legfontosabb. A Toyota új vizuális megjelenésének bemutatása már ezen a héten megkezdődik a vadonatúj Toyota Yaris kommunikációs anyagaiban.
Fotó: Toyota
2020-07-13 16:08
Az év első öt hónapjának mérlege alapján a Toyota-csoport és a Toyota márka egyaránt vezeti az eladási listákat. Ami a legnépszerűbb típusokat illeti, a Top 5-ben három Toyota is szerepel.