Jelenlegi hely

Híreink

Electric C-HR - Fotó: Toyota
2019-04-18 15:12
Korábbi ígéretével összhangban a Toyota bemutatta első sorozatgyártásra kész, akkumulátorról hajtott személyautóját. Ahogy várható volt, az arra leginkább alkalmas modell, a C-HR kap elektromos hajtásláncot.
Fotó: Toyota
2019-04-04 09:23
Egyszerűen nem lehet túlértékelni a Toyota történelmi bejelentésének jelentőségét: a világ vezető környezetbarát hibrid elektromos autógyártója, a prémium márkájával, a Lexussal együtt eddig több, mint 13 millió hibrid elektromos autót értékesítő Toyota, amely valamennyi versenytársával szemben évtizedes előnnyel rendelkezik a hibrid elektromos (HEV), plug-in hibrid elektromos (PHEV), akkumulátoros elektromos (BEV) és hidrogén üzemanyagcellás elektromos (FCEV) meghajtások, valamint a szilárdtest akkumulátorok fejlesztése terén, bejeletette: közel 24.000 a hibrid hajtással kapcsolatos szabadalmat oszt meg ingyen a versenytársaival. Ezzel hozzáférhetővé válnak több, mint 20 év hibrid elektromos járműtechnológiájának díjnyertes találmányai, emellett a járműgyártók számára műszaki támogatás is rendelkezésre áll, hogy a ezekkel az elektromos hajtási rendszerekkel elérjék a kitűzött környezetvédelmi célokat. Mindez óriási lehetőséget teremt a részben vagy teljesen elektromos járműpark globális növekedésének támogatására. A Toyota ráadásul nem először oszt meg ingyenesen csúcstechnológiát a versenytársakkal a globális klímacélok teljesítése érdekében: a világ legzöldebbjének és leginnovatívabbjának tartott japán autógyártó korábban közel 5700, az abszolút zöld hidrogén üzemanyagcellás hajtással kapcsolatos licencet tett térítésmentesen elérhetővé.
Fotó: Toyota
2019-04-03 16:11
A Toyota vadonatúj európai városi kisáruszállítója, a kompakt PROACE CITY április 30-án áll először reflektorfénybe a Birminghami Haszongépjármű Szakkiállításon. A PROACE CITY révén a Toyota tervei szerint még jelentősebb szereplővé válik a könnyű haszongépjárművek egyre gyarapodó európai szegmensében. A PROACE közepes áruszállító és a Hilux pickup mellett az új modell jelentősen megerősíti a Toyota jelenlétét a könnyű haszongépjárművek szegmensében. Az új modellt a Toyota és a PSA Csoport jelenleg is folyamatos együttműködése keretében gyártják majd.
Fotó: Toyota
2019-04-02 16:29
Megérkezett a világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla háromféle karosszériaváltozatban és kétféle környezetbarát hibrid elektromos hajtással elérhető legújabb generációja, amelynek minden kivitele alapfelszerelésként kínálja az aktív biztonsági rendszerek és vezetéstámogató technológiák páratlan tárházát nyújtó, továbbfejlesztett funkcionalitású, új generációs Toyota Safety Sense rendszert. Ennek része a továbbfejlesztett Ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS), a teljes sebességtartományban aktív Adaptív sebességtartó automatika (ACC), a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA), a Jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA) és az Automatikus távolsági világítás (AHB) épp úgy, mint az új Intelligens adaptív sebességtartó automatika (ACC), a Sávkövető asszisztens (LTA) és a Hátsó keresztirányú forgalomfelügyelettel (RCTA) felszerelt holttérfigyelő rendszer (BSM). A gyakorlatilag az önvezető autózás előszobáját képviselő technológiák mellett a minden korábbinál szilárdabb karosszéria és a továbbfejlesztett gyalogos gázolásvédelem gondoskodik az utasok és a forgalom többi részvevőjének biztonságáról.
Fotó: Toyota
2019-03-29 13:55
A világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla három karosszéria változatban is elérhető legújabb generációja a világ első olyan autója, amely kétféle öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal rendelhető. Az ötajtós (Hatchback) és kombi (Touring Sports) kivitelhez ugyanis az 1,8 literes 122 lóerős, és vadonatúj 2,0 literes, 180 lóerős hibrid hajtáslánc is elérhető, jóllehet bennmaradt a kínálatban egy 1,2 literes, 116 lóerős benzines turbómotor is. A legendás szedán kivitelhez most először érhető el hibrid hajtás: a modell az 1,8 literes öntöltő hibrid változatot kapta meg, de rendelhető a továbbfejlesztett 1,6 literes, 132 lóerős benzinmotorral is. Az új, kétfajta hibrid elektromos modell révén a modell kétségkívül felkavarja majd az állóvizet a dízelektől drasztikusan elforduló európai flottapiacon, de a magánvásárlók körében is minden korábbinál népszerűbbé teheti a modellt. Kérdés azonban, melyik öntöltő hibrid elektromos hajtást érdemes választani a kettő közül.
Fotó: Toyota
2019-03-28 08:51
A hazai márkakereskedésekbe is megérkezett a magánvásárlók és vállalati flottafelhasználók körében egyaránt hatalmas várakozások övezte vadonatúj Corolla, amely könnyen nem csupán a legnépszerűbb európai Toyota, de szegmensének legkedveltebb modellje is lehet. Egy biztos, az elsőség a vezetési élményen nem fog múlni: az új TNGA GA-C platform dinamikus vezethetőséget, kezes reakciókat és kényelmes rugózást kínál, amiről a NacPherson első rugóstag és a vadonatúj többlengőkaros hátsó felfüggesztés is gondoskodik. Az ötajtós (Hatchback) és kombi (Touring Sports) karosszériaváltozatokhoz opciós adaptív felfüggesztés (AVS) is rendlelhető. A vezetési élmény ráadásul az egyéni preferenciák szerint szermélyre is szabható: a Drive Mode Select üzemmódválasztó rendszer ÖKO, KOMFORT, NORMÁL, SPORT S, SPORT S+ és EGYEDI üzemmódokat kínál. Mindehhez a még tovább tökéletesített zaj- és rezgéscsillapításnak, illetve az öntöltő hibrid hajtású modellek esetén a csendes üzemnek köszönhetően kifejezetten halk futás társul.
Fotó: Toyota UK
2019-03-27 08:11
Hamarosan útjára indul a brit túraautó-bajnokság 2019-es évada. Az idei szezon legnagyobb újdonsága a gyári Toyota csapat és az új Corolla visszatérése.
Megérkeztek a Toyota és a Suzuki együttműködésével kapcsolatos első konkrétumok
2019-03-26 08:20
A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a környezetbarát hibrid elektromos (HEV), plug-in hibrid elektromos (PHEV), akkumulátoros elektromos (BEV) és hidrogén üzemanyagcellás elektromos (FCEV) meghajtások mellett a mesterséges intelligencia, a robotika és az önvezető autózás területén is vezető fejlesztőnek számító Toyota, és a kisautó szegmensben a világ egyik legjobbjának számító, emellett pedig a Toyotához hasonlóan az offroad autók fejlesztésben is rendkívüli tapasztalatokkal rendelkező Suzuki bejelentették, hogy korábbi megállapodásuknak megfelelően kidolgozzák az új területeken való konkrét együttműködés lehetőségeit. A két vállalat 2017. február 6-án írt alá szándéknyilatkozatot az üzleti partnerkapcsolatról, és azóta meg is állapodtak bizonyos közös tervekről.