Jelenlegi hely

Híreink

Három Toyota modell is esélyes a Magyarország Autója 2020 címre
2019-07-17 15:37
A Toyota az idei évben sosem látott modellinváziót mutat be világszinten és Európában is, ráadásul az idei évben bemutatott hét vadonatúj modell közül öt a világ legfejlettebb, negyedik generációs környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtásával is elérhető. Nem meglepő hogy ezek közül három, a vadonatúj RAV4, a három karosszériaváltozatban (Hatchback, Sedan, Touring Sports) elérhető vadonatúj Corolla és a vadonatúj Camry is esélyes a frissen életre hívott „Magyarország Autója 2020’ címre.
Fotó: Toyota
2019-07-15 09:12
A Toyota és prémium márkája, a Lexus rekord mennyiségű, 578.400 új autót értékesített Európában az idei év első félévében, amelynek több, mint 50%-át a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modellek tették ki. A hibrid hajtású modellek eladásának 18%-os erősödése komoly hajtóerőt jelentett abban, hogy a Toyota a gyengülő piacon is 5,3% százalékra tudta növelni európai részesedését. A piacra valósággal berobbanó vadonatúj Toyota Corolla és RAV4 valamint a vadonatúj Lexus UX modellek vásárlóinak túlnyomó többsége a hibrid hajtást választotta, míg a Toyota Camry és a Lexus ES esetében a modellek kizárólag ezzel a hajtással érhetőek el az EU-ban (jóllehet más, a régióhoz tartozó piacokon benzines hajtással is rendelhetőek).
Fotó: Toyota Central Europe - Hungary
2019-07-12 10:19
Az olimpiai és paralimpiai játékok világszintű mobilitási partnereként és a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként, valamint mostantól a Nemzeti Sportügynökség partnereként az Öttusa világbajnokság megszervezésében a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota a 2019. szeptember 2-8. között Budapesten, a Kincsem Parkban megrendezésre kerülő történelmi Felnőtt Női és Férfi Öttusa és LaserRun világbajnokság mobilitási támogatója lesz. Az esemény, amelyet Martin Dawe, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) marketingvezetője egyenesen ’öttusa világfesztiválként’ aposztrofált, nem csupán azért kiemelten fontos a magyar sportolók és az egész sportág számára, mert olimpiai kvalifikációs versenyről van szó, hanem azért is, mert Budapest lesz az első olyan város, amely egy időben rendezhet felnőtt öttusa vb-t, valamint lövészetből és futásból álló laser-run-világbajnokságot. A világbajnokságot várhatóan több mint 130 országban közvetítik majd, akár 350 millió tévénézőt elérve világszerte.
Fotó: Toyota
2019-07-08 15:36
A vadonatúj PROACE CITY bevezetésével a kompakt haszonjárművek (CDV) szegmensében is megveti a lábát a Toyota, miközben már 2020-tól érkeznek a PROACE és PROACE CITY modellek akkumulátoros elektromos (BEV) verziói is. Mindezt megtámogatandó a japán autógyártó európai haszongépjármű tevékenységét összefogó „Toyota Professional” haszonjármű márkastratégia kiemelkedő ügyfélszolgáltatásokat biztosít a kishaszonjármű felhasználóknak.
Fotó:Toyota
2019-06-26 15:44
Az Toyota bejelentette, hogy 2020-tól számos új modellben elérhető lesz két új biztonsági funkció: a Toyota gépkocsik automatikusan parkolófokozatba váltanak amennyiben fennáll a jármű elgurulásának veszélye, illetve egy bizonyos idő után automatikusan leállítják motorjukat, ha járva felejtették őket.
Fotó: Toyota
2019-06-26 08:40
A Toyota új hipersportautójának utcai változata egyre közelebb kerül a gyártáshoz, a versenyváltozat pedig már biztosan rajthoz áll a 2020-2021-es WEC (Hosszútávú Világbajnokság) szezonban. A Toyota közzétette az első videót a tesztelés alatt álló GR Super Sport hipersportautóról, amelyet nem más vezet, mint a vállalat világszintű elnöke, a maga is mesterpilóta Akio Toyoda, akit motorsport körökben Morizóként ismernek. Morizo egyébiránt épp a múlt hétvégén a Nürburgring 24 óráson is beugrott versenyezni az utolsó pillanatban az egyik Toyota pilóra helyett. A készülő Toyota sportautóban az a hibrid elektromos hajtáslánc működik, amivel a TS050 LMP1-es versenygép éppen most győzött Le Mans-ban.
Játszon a Petőfi Rádióval és nyerjen egy Toyota Corolla Sedant!
2019-06-24 16:54
Egy egyedülálló nyereményjátékra hív a Petőfi Rádió!
Fotó: Toyota Gazoo Racing
2019-06-18 10:33
Teljesült a Toyota és Lexus motorsport rajongók álma: a TOYOTA GAZOO Racing versenyistálló a vadonatúj Toyota GR Suprával és a második évadát teljesítő Lexus LC-vel is rajthoz áll 24 órás Nürburgring futamon 2019. június 20-23. között, így a vállalat képt sportautólegendája más-más kategóriában ugyan, de együtt méreti meg magát a Zöld Pokolban.