Jelenlegi hely

Kaland-teherautót tervezett a Toyotának Kevin Costner

A hollywoodi sztár konkrét elképzelésekkel fordult a Toyotához; az együttműködés eredményeként létrejött autóval pedig a színész akár a világ végére is kényelmesen eljuthat családjával.

Kevin Costner legutóbbi munkájában, a „Yellowstone” című sorozatban egy amerikai földbirtokost játszik. Testhez álló a szerep, hiszen a kétszeres Oscar-díjas (Farkasokkal táncoló: legjobb film és legjobb rendezés) színész a valóságban is egy hatalmas, 67 hektáros farmon él, képzett lovas és lótenyésztő, színészkarrierjét megelőzően pedig hivatásos halászként is dolgozott. A természet iránti rajongása azonban nem merül ki ennyiben: magánvagyonából 24 millió dollárt fordított arra, hogy megvalósítson egy olyan berendezést, amely képes feltakarítani a tengerek élővilágát fenyegető olajfoltokat.

Amikor tehát Costner felkérte a Toyotát, hogy közösen építsék meg álmai terepjáróját, nyilvánvaló volt, hogy nem holmi divatjárműről lesz szó. „Pontosan tudta, hogy mit szeretne. Nagy kihívás volt a feladat, de ennek inkább örültünk. Vannak, akik csak felsorolják az őrült ötleteiket, és várják, hogy megvalósítsuk, Kevin azonban az első pillanattól az utolsóig együtt dolgozott velünk”– mondta az együttműködésről Shaun Freilich, az autó megépítésében közreműködő texasi Complete Customs stúdió tulajdonosa és építőmestere.

A Toyota Tundra terepképességeinek teljesebb kihasználhatósága érdekében új első és hátsó lökhárítókat készítettek acélból; ezek nemcsak jobb terepszögeket biztosítanak, de egy-egy robusztus csörlőnek is helyet adtak. A plató keménytetőt kapott, erre és a fülke tetejére két darabból álló csomagtartót szerkesztettek; a tartalék-üzemanyagkannákon és túrafelszereléseken kívül ezen helyezték el azokat a kihúzható árnyékolókat, amelyekkel valóságos expedíciós bázissá bővíthető a Tundra. 

Az autó új rugóstagokat és lengéscsillapítókat kapott, a 18 colos keréktárcsákra masszív terepabroncsokat húztak – az ezekből adódó, 114 milliméteres futóműemelés miatt nem divatcikk, hanem a kényelmes be- és kiszállás tényleges záloga a duplafülke teljes hosszában húzódó fellépő. A beltérben zárható páncéldobozokat helyeztek el – egyet a hátsó ülések alatt, egyet a padlókonzolon –, a platón pedig kétfokozatú hűtőláda szolgál a romlandó áruk és a hűsítők tárolására.

Mivel nem agglegény-járgányról van szó, a sztár a családjára is gondolt: az első fejtámlák hátoldalába videoképernyőket építtetett be, hátul pedig matracok várják az elálmosodott gyerekeket. Kevin Costner nem dísznek szánta az igényei szerint kialakított autót: „Egyfelől munkaeszköznek használom a Tundrát, így nem elég, ha masszívnak tűnik, keményen helyt is kell állnia. Még ennél is fontosabb volt, hogy a feleségem elvárásainak megfeleljen az autó. Három gyerekünkkel gyakorlatilag állandóan a természetben élünk. A Tundra tele van a sportszereinkkel, és amikor megérkezünk, lepakolunk, és kezdődhet a móka. Gyakorlatilag mindig mindenhová elkísér, nem megyek nélküle sehova.” Mindez nem üres szólam, a színész a különlegesen átalakított Tundra elkészülte után azzal indult horgásztúrára családjával, majd a „Yellowstone” második évadának forgatására is azzal utazott el. 

„Kevin lelkes természetjáró, és rendkívül igényesen választja ki felszerelését. A tény, hogy a Tundra felelt meg leginkább az elvárásainak, sokat mond el legnagyobb pickupunk képességeiről”– mondta az együttműködésről Ed Laukes, a Toyota Motor North America marketingért felelős alelnöke.

A Costner-féle Toyota Tundráról többet is megtudhat az alábbi videóból: https://www.youtube.com/watch?v=h2J4WLtsnfQ

A videó letölthető formátumban a következő linken keresztül érhető el: https://pressroom.toyota.com/video_display.cfm?video_id=39466

Fotó: Toyota

További fotók

Fotó: Toyota
Fotó: Toyota
Fotó: Toyota
[Fotó: Toyota