Jelenlegi hely

Híreink

Sorban tizedszer a Toyota a világ legnépszerűbb autómárkája
2020-01-23 10:45
A zsugorodó újautó-piacon is növelni tudta forgalmát, ezzel 2019-ben ismét a Toyota adta el a legtöbb autót világszerte.
Fotó: Toyota
2020-01-20 08:39
A Toyota Gazoo Racing South Africa mind a négy versenyzője teljesítette az idei, 42. Dakar ralit. Nászer el-Attija kis híján megvédte tavalyi bajnoki címét, a spanyol Fernando Alonso pedig a 13. helyen zárta élete első Dakar-raliját.
Fotó: Toyota
2020-01-17 16:18
A RAV4 révén a világ legnépszerűbb SUV-ját is jegyző, a közepes méretű SUV kategóriát pedig a C-HR-rel letaroló Toyota új, látványos megjelenésű kompakt SUV modell bemutatását ígéri Európában, amelyet a vállalat elmondása szerint dinamikus dizájn és különleges egyéniség jellemez majd. A Franciaországban, a legnépszerűbb európai Toyotának számító Yaris mellett gyártani tervezett vadonatúj modell a vállalat rugalmas Toyota New Global Architecture GA-B platformra épül. Arról egyelőre nincs hír, hogy a modell áll-e bármilyen rokonságban a pár hónapja leleplezett japán belpiacos Toyota RAIZE kompak SUV modellel, bár utóbbit a Toyota leányvállalata, a Daihatsu gyártja majd, saját új generációs DNGA globális padlólemezére, így minden esély meg van arra, hogy a két modell között csupán méretében lesz hasonlóság.
Fotó: Toyota
2020-01-16 16:08
Márciustól új, kétliteres, benzines turbómotorral is kapható lesz a tavaly 17 év után feltámasztott Toyota GR Supra: az új erőforrás legnagyobb teljesítménye 258 LE / 190 kW, maximális forgatónyomatéka 400 Nm, a típus álló helyzetből 5,2 mp alatt gyorsul majd 100 km/órára. A könnyebb, kisebb erőforrásnak köszönhetően akár 100 kilogrammal csökken a jármű tömege, ez javítja a modell tehetetlenségi jellemzőit, és ideális 50:50 arányú tengelyterhelést eredményez.
RAV4 Plug-in - Fotó: Toyota
2020-01-16 13:06
Az iparági szakértők már a tavalyi év elején azzal számoltak, hogy 2019 a 7 új modell bemutatásával valóságos környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modellinváziót bemutató Toyota éve lehet, az értékesítési eredmények pedig nem is cáfoltak rá a várakozásokra. A kivonásokkal tisztított 2019-es magyarországi újautó piacon ugyanis, 12168 új autó értékesítésével a Toyota újabb helyet előre lépve a harmadik legnépszerűbb márkaként végzett. A 2020-as év ugyanakkor, ha lehet, még nagyobb sikereket hozhat a magyarországi autópiac zöldülésében is vezető szerepet betöltő Toyota számára, amelynek, a piac legszélesebb öntöltő hibrid elektromos modellportfóliója révén szemben versenytársai nagy részével nem kell számolnia a szigorodó európai környezetvédelmi szabályozások miatt bekövetkező drasztikus áremelésekkel, vagy a kínálatból eltűnő modellekkel.
Fotó: Toyota
2020-01-13 09:07
A Toyota lehántotta a GR Yaris látványos álcafóliáját, és véglegesítette a modell műszaki adatait: immár valóban gyártásra és bevetésre kész minden idők legbrutálisabb városi kisautója.
Fotó: Toyota
2020-01-09 15:27
Minden idők egyik legikonikusabb sportautója, a Toyota Supra a tavalyi évben, 17 év után tért vissza vadonatúj generációval. A feltámadó legenda hatalmas siker lett, az egy év alatt legyártott mennyiséget pillanatok alatt elkapkodták, és hamar el kellett kezdeni felvenni a megrendeléseket a 2020-as szállításokra. Az vadonatúj Supra bemutatása azonban új lendületet adott a korábbi generációs modellek tulajdonosai által világszerte életre hívott klubtevékenységnek is. Éppen ezért a Toyota úgy döntött, hogy a gyűjtők által leginkább kedvelt két modellgeneráció, a Supra A70 és a Supra A80 modellekhez versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing újra elkezdi bizonyos alkatrészek gyártását.