Jelenlegi hely

Híreink

Fotó: Toyota
2019-10-29 11:53
Az év első kilenc hónapjában 16 százalékkal több hibrid modellt adott el a Toyota-csoport Európában, mint egy évvel korábban. Az eredmény: a márka megőrizte a botladozó piacon kivívott, minden eddiginél jobb pozícióját.
Fotó: CaetanoBus
2019-10-21 10:33
Elkészült a portugál buszgyártó CaetanoBus hidrogén üzemanyagcellás városi autóbuszának prototípusa, melyet 2020-tól gyártanak majd sorozatban Portugáliában. Az új prototípusba hasonlóan a Japánban már hadrendbe állt Toyota abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó Toyota Sora hidrogén üzemanyagcellás buszhoz ugyanazt az üzemanyagcella-egységet építették be, mint a Toyota Miraiba. Ennek köszönhetően a kevesebb mint 9 perc* alatt feltölthető új hidrogén üzemanyagcellás CaetanoBus hatótávja 400 km** lesz.
Fotó: Toyota
2019-10-16 16:04
A szegmensében a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtást elsőként meghonosító Toyota Yaris Európa és Magyarország egyik legnépszerűbb kisautója, a japán autógyártó ugyanakkor leleplezte a slágermodell közel egy év múlva érkező új generációját. A kisautó kategóriában a legjobb ár-érték arányt kínáló jelenlegi modell utódja az első autó lesz, amely a Toyota új, TNGA elnevezésű globális padlólemezére épül. Az új GA-B platform stílusos megjelenést, praktikumot, élvezetes vezethetőséget és fokozott biztonságot kínál majd a tervek szerint jövő ősszel debütáló új Yarisnak, míg az új 1,5 literes Hybrid Dynamic Force hajtáslánc a kiemelkedő takarékosságot továbbfejlesztett gázreakcióval kombinálja. A Toyota kiemelte azt is, hogy a szegmensének egyik legbiztonságosabb autójaként ismert Yaris utómodellje esetében a célja nem más, hogy hogy a világ legbiztonságosabb kisautóját fejlesszék ki. Az új Yaris kétségkívül alkalmas lesz tehát a két évtizedes sikertörténet folytatására, miközben a jelenlegi generáció továbbra is méltán tarol.
Fotó: Toyota
2019-10-15 13:40
Sosem volt még ennyire vonzó a zöld jövő: a Toyota a 2019-es Tokiói Autószalonon mutatja be történelmet író, abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás modellje, a Mirai legújabb generációját. Az üzemanyagcellás technológia továbbfejlesztésével mintegy 30 százalékkal nőtt a hatótávolság, ugyanakkor az autó gyorsulása és teljesítménye is javult. Még szembeötlőbb ugyanakkor, hogy a Toyota legújabb moduláris padlólemezére épített modell teljesen új dizájnt kapott, így az autó a remek vezetési élmény és a jobb utaskomfort mellett lenyűgöző, dinamikus megjelenést is kínál – ráadásul már jövőre megérkezhet Európába!
Fotó: Toyota
2019-10-15 08:55
A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.
Fotó: JATO
2019-10-11 14:08
2019 első hat hónapjában több mint félmillió példányban talált gazdára az új generációs Toyota Corolla világszerte. Ez azonban csak a legfényesebben ragyogó ékkő a márka koronáján.
Fotó: Toyota
2019-10-07 13:12
Átfogó környezetvédelmi törekvéseinek részeként a Toyota folyamatosan csökkenti tevékenységeinek ökológiai hatását. Ennek fontos lépése a műanyagoktól való függetlenedés megvalósítása.
A vezetés közbeni mobilhasználat ellen harcol a Toyota
2019-10-04 13:11
Speciális okostelefonos alkalmazást fejlesztett ki a Toyota, amely megjutalmazza a felhasználót, ha vezetés közben hozzá sem nyúl a telefonjához. Az applikáció európai tesztüzeme Írországban kezdődött meg.