Jelenlegi hely

Híreink

12 Toyota modellt ajánl ’legjobb vételként’ a vezető brit fogyasztóvédelmi szervezet
2019-09-09 09:45
Az új és használt Toyota modellek vásárlói igazán elégedetten tekinthetnek autóikra, miután a 2019/20 évi Which? Car Guide szerint 12 Toyota modell érdemelte ki a ‘Legjobb vétel’ státuszát. A Which? elismerései tovább öregbítik a modelljeinek legendás megbízhatóságáról és alacsony üzemben tartási költségeiről ismert Toyota e területen megszerzett hírnevét. Érdemes megjegyezni, hogy a legjobb vételként ajánlott Toyota modellek között nem csupán benzines és öntöltő hibrid elektromos (HEV), de a hálózatról is tölthető plug-in hibrid elektromos (PHEV) Prius Plug-in Hybrid, és a világ első sorozatgyártott abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó hidrogén üzemanyagcellás elektromos autója (FCEV), a Mirai is helyet kapott.
Fotó: Toyota
2019-09-06 08:37
A Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) Jelcz-Laskowice üzeme megkezdte az új 2,0 literes benzinmotor gyártását. Az erőforrás a Toyota Új Globális Platform (TNGA) motorcsalád tagja, és a Toyota Corolla (hatchback és kombi) hibrid változataiban, illetve a hagyományos hajtású RAV4 modellben jelenik majd meg. Röviddel a gyártás megkezdése előtt a vállalat bejelentette, hogy hogy a TMMP másik lengyel üzeme (Walbrzych) 2021-től egy e-CVT sebességváltóval egészíti ki meglévő termékpalettáját. A nemrégiben megvalósult befektetések és a mostani bejelentések világosan jelzik a TMMP Jelcz-Laskowice és Walbrzych üzemeinek fontosságát, amelyek továbbra is a Toyota hagyományos és hibrid hajtásláncok gyártási központjainak számítanak Európában.
Fotó: Toyota
2019-09-05 14:06
A Toyota a kisautóknál is meghonosítja az új generációs globális padlólemez (TNGA – Toyota New Global Architecture) koncepciót a vadonatúj GA-B padlólemez bemutatásával. A vadonatúj, a magabiztos és természetes vezetési élmény nyújtására tervezett padlólemez intelligens térkihasználása révén nagyfokú szabadságot ad a dizájnereknek és a korábbinál tágasabb utasterek kialakítását teszi lehetővé. A moduláris rendszer számos járműmérethez és karosszériaformához használható, így a most bemutatott vadonatúj padlólemezre számos jövőbeni kompakt Toyota modell épülhet majd.
Fotó: Toyota Magyarország
2019-09-02 16:29
A környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Toyota a Nemzeti Sportügynökség partnereként a 2019. szeptember 2-8. között Budapesten, a Kincsem Parkban megrendezésre kerülő történelmi Felnőtt Női és Férfi Öttusa és LaserRun világbajnokság mobilitási támogatója. Ebben a minőségében a Toyota az Öttusa VB-n versenybe szálló magyar sportolókat is környezetbarát autók rendelkezésre bocsátásával támogatja a felkészülés és a verseny során.
Fotó: JNCAP
2019-08-26 09:12
Egyes piacokon már a közeljövőben hiába nyomjuk a gázpedált bizonyos Toyota modellekben, ha gyalogost vagy más akadályt észlel maga előtt az autó.
Fotó: Bonhams
2019-08-15 11:50
Júliusban bocsátották árverésre a Toyota F1-es hagyatékának egyik darabját. A 2004-es versenyautó nagyságrendileg egy Lexus RX L árának megfelelő összegért talált új gazdára a közelmúltban.
Fotó: Toyota
2019-08-08 13:29
A környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autók iránt világszinten lankadatlanul élénkülő keresletnek köszönhetően rendkívül sikeres volt az együtt a világ legszélesebb, 40 modellből (Európában és így Magyarországon 20) hibrid modellportfolióját kínáló Toyota és Lexus számára 2019 első hat hónapja. Remekül teljesített emellett a vállalatcsoport Európában nem forgalmazott két márkája közül a budget kategóriában jó ár-érték arányú autókat kínáló Daihatsu is, míg a busz/teherautó piacon versenyző Hino némileg csökkenő értékesítést könyvelhetett el. A Toyota csoport négy márkája így együtt 5.311.806 új gépjárművet értékesített világszerte, ami 2%-os bővülést jelent.
Fotó: Toyota
2019-07-22 10:53
A világ leghatékonyabb, és sokáig legnépszerűbb plug-in hibrid elektromos autója, a Toyota Prius Plug-in Hybrid új változata több mint 20 évnyi műszaki innováció és piacvezető fejlesztés minden eredményét felvonultatja. A világ legfejlettebb, negyedik generációs hibrid elektromos hajtásláncát a hálózati töltés lehetőségével, és az opcionális solar panel révén akár 55 kilométeres tisztán elektromos hatótávval kombináló modell belterében is megújult: a korábbi 4 helyett immár 5 ember utazhat az autóban. A felfrissült vonalvezetést az új metálfekete külső fényezés és 17 colos könnyűfém keréktárcsák teszik még markánsabbá.