Jelenlegi hely

Híreink

Megérkeztek a Toyota és a Suzuki együttműködésével kapcsolatos első konkrétumok
2019-03-26 08:20
A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a környezetbarát hibrid elektromos (HEV), plug-in hibrid elektromos (PHEV), akkumulátoros elektromos (BEV) és hidrogén üzemanyagcellás elektromos (FCEV) meghajtások mellett a mesterséges intelligencia, a robotika és az önvezető autózás területén is vezető fejlesztőnek számító Toyota, és a kisautó szegmensben a világ egyik legjobbjának számító, emellett pedig a Toyotához hasonlóan az offroad autók fejlesztésben is rendkívüli tapasztalatokkal rendelkező Suzuki bejelentették, hogy korábbi megállapodásuknak megfelelően kidolgozzák az új területeken való konkrét együttműködés lehetőségeit. A két vállalat 2017. február 6-án írt alá szándéknyilatkozatot az üzleti partnerkapcsolatról, és azóta meg is állapodtak bizonyos közös tervekről.
Fotó: Toyota
2019-03-25 16:49
A világ legnépszerűbb autójának legújabb generációját megtervezni nem kis feladat és egyben nem kis felelősség. Különösen igaz ez, ha az ember tudja, hogy a világ első olyan autóját tervezi, amely két eltérő teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással is elérhető lesz, ezáltal pedig nem csupán a világ vállalati flottapiacát írhatja újra, de a modell népszerűsége okán alapvető hatással lesz a világ újautópiacának zöldülésére is. Ha ezt tetézzük azzal, hogy az eddig elsősorban a legendás megbízhatóság szinonimájának tekintett, ám formavilágában inkább a konzervatívabb vonalat képviselő modellt a vállalat vezérigazgatójának határozott kérésére a ’nincs több unalmas autó’ szellemiségében, de a korábbi értékek megőrzése mellett kellett alapjaiban újraírnia, talán már fogalmat tudunk alkotni arról, milyen hatalmas feladat de egyben óriási lehetőség volt az, amelyet Yasushi Ueda főmérnök kapott.
Fotó: Toyota
2019-03-22 11:02
A világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla három karosszéria változatban is elérhető legújabb generációja a világ első olyan autója, amely kétféle öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal rendelhető. Az új ötajtós (Hatchback), kombi (Touring Sports) és kombi szedán (Sedan) modellváltozat egyértelműen ugyanannak a – jó eséllyel továbbra is világverő – modellnek három variánsa, mégis mindegyiknek annyira különleges, eltérő és önmagáért szerethető karaktere van, hogy az embernek szinte az az érzése, mindjárt három Toyota modellről van szó. A Toyota új GA-C elnevezésű platformja ugyanis lehetővé tette a formatervezők számára, hogy egyedi, jellegzetes ferdehátú, kombi és szedán kiviteleket alkossanak. Az alacsonyabb tetőlemez, motorházfedél és ülés csípőpontok, illetve a szélesebb első és hátsó nyomtáv együtt mélyebb tömegközéppontot és sportosabb kiállást eredményez mindhárom karosszériaváltozat esetében. Miközben ugyanakkor a Hatchback és a Touring Sports változat izgalmas formavezetése első pillantásra és vérpezsdítő dinamizmust, sportosságot sugároz, addig a Sedan finoman visszafogottabb, elegánsabb orr- és farkialakítást kapott. Érdekes lesz látni melyikből lesz Európa új kedvence, különösen annak ismeretében, hogy a Touring Sports változat kizárólag Európában lesz elérhető, ennek formavilágát kontinensünkön, a közelmúltban megnyitott Belgiumi Formatervezési Központban álmodták meg.
Fotó: Toyota
2019-03-21 08:47
A világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla három karosszéria változatban is elérhető legújabb generációja a világ első olyan autója, amely kétféle öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal rendelhető. Az ötajtós (Hatchback) és kombi (Touring Sports) kivitelhez ugyanis az 1,8 literes 122 lóerős, és vadonatúj 2,0 literes, 180 lóerős hibrid hajtáslánc is elérhető, jóllehet bennmaradt a kínálatban egy 1,2 literes, 116 lóerős benzines turbómotor is. A legendás szedán kivitelhez most először érhető el hibrid hajtás: a modell az 1,8 literes öntöltő hibrid változatot kapta meg, de rendelhető a továbbfejlesztett 1,6 literes, 132 lóerős benzinmotorral is. Azzal, hogy a világ legnépszerűbb autója az, amely a világ legfejlettebb, legújabb generációs, a városi forgalomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos közlekedést lehetővé tevő öntöltő hibrid elektromos hajtásából mindjárt két változatot kínál, óriási áttörés jöhet az európai flottapiacon és a magánvásárlók között egyaránt. Azon túl ugyanis, hogy ennek révén az új Corolla átveheti a Yaris szerepét Európa legnépszerűbb Toyotájaként és a C-HR helyét Európa és a világ legnépszerűbb hibridjeként, alapvető lépéskényszerbe hozhatja a versenytársakat is, akiknek a jövőben nem lesz elég a zöld autókról kommunikálniuk, hanem az Európában már most 46%-ban hibrideket értékesítő Toyotához hasonlóan azokat is kell eladniuk.
Fotó: Toyota
2019-03-20 09:00
Megérkezett Magyarországra a hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Toyota Corolla legújabb generációja, amelyet hatalmas várakozás övez a magánvásárlók és a vállalati flottaügyfelek részéről egyaránt. Ennek oka, hogy az immáron három karosszériaváltozatban (ötajtós, szedán és kombi) is elérhető vadonatúj Corolla a világ első olyan autója, amely két eltérő teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással is rendelhető lesz. A környezetbarát üzemet a teljesítménnyel ötvöző nagyobb, 180 lóerős hibrid változat egyenesen hiánypótlónak bizonyulhat a dízelektől drasztikusan elforduló flottapiacon, de kedvelt választása lehet a sportosabb teljesítményt kereső magánügyfeleknek is. A kisebb, 122 lóerős teljesítményű opció az üzemanyaghatékonyság maximalizálását és a károsanyagkibocsátás minimalizálását teszi lehetővé az erre fogékony ügyfeleknek. Elsőként egyébiránt a szedán változat érkezik meg a kereskedésekbe, de kisvártatva érkeznek a már szintén rendelhető ötajtós és kombi modellek is.
Fotó: Toyota Gazoo Racing
2019-03-18 13:25
Tovább dübörög a Toyota motorsport úthenger a TOYOTA GAZOO Racing kettős győzelemmel zárta az 1000 mérföldes Sebring futamot, ezzel tovább növelve előnyét a mezőny élén a 2018-2019-es FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) hatodik fordulója után. Az elsőként ért célba érő 8. rajtszámú 1000 lóerős Toyota hibrid versenygép egyik pilótája Fernando Alonso volt. A bajnokságban első helyen álló Alonsóék előnye így az idényben már 15 pontos, míg a TOYOTA GAZOO Racing már 53 pontos előnnyel áll az élen, és a konstruktőri bajnokság akár már a következő futamon, egy versennyel az idény vége előtt eldőlhet.
Kihirdették a Toyota Dream Car rajzverseny győzteseit!
2019-03-14 14:35
Kihirdette a Toyota Central Europe Kft. az idei magyarországi győzteseket, Örömmel tölt el minket, hogy idén is több hozzánk beérkezett pályamű nyert. Gratulálunk! A győzteseket a Toyota Central Europe Kft. külön kiértesíti.
Connectivity funkció már a Toyota Yarisban is!
2019-03-13 14:51
A Toyota Aygo után már a Toyota Yarison is elérherő a Connectivity funkció, új Multimédia fejegységen (TAS500) keresztül